середа, 20 березня 2019 17:38

Розповіли про прикордонника, якому вистрілили в спину

Розповіли про прикордонника, якому вистрілили в спину
Львівський прикордонник Василь Марчишак отримав кулю в спину від солдата-строковика. У загиблого залишилися дружина та 1-місячний син. Фото: Facebook Василя Марчишака

21 березня у селі Сянки Турківського району на Львівщині поховають прикордонника, 35-річного Василя Марчишака. Був старшиною Мостиського прикордонного загону. Отримав кулю від солдата-строковика.

"Все село шоковане. Василь із сусіднього села Яворів. Його виховувала баба, поки батьки були на заробітках. Після армії прийшов служити на заставу, одружився. Отримав із дружиною службову квартиру поруч із заставою "Сянки". Такий завжди привітний, жартівливий був – хороша людина. З дружиною довго не мали дітей. Місяць тому народився син. Василь щасливий ходив", - каже кореспондентові Gazeta.ua Людмила Василечко, секретар Сянківської сільської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вистрілив упритул і добивав ногами: подробиці убивства прикордонника

Солдата, який стріляв у Василя Марчишака взяли під варту без права на заставу. Пояснити свого вчинку він може.

"Люди з військового містечка переказують, що солдат не тямив, що робив. Не розумів, що сталося і за що вбив прикордонника. Знаємо, що на службу його призвали восени торік. Родом зі Львова", - додає голова Яворівської сільської ради Оксана Чоловін.

У прикордонника залишилися син Роман, дружина Наталія та мати, вона живе на Закарпатті.

18 березня 20-річний солдат строкової служби вистрілив прикордонникові із автомата в спину. Потім почав бити ногами і прикладом. Відтягнули стрільця інші військові. Прикордонник помер дорогою в лікарню. Обвинувачення вважає, що вбивство було умисним. Після скоєння злочину підозрюваний "посміхався і поводився дивно". Заарештованому мають провести психіатричну експертизу.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про прикордонника, якому вистрілили в спину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі