неділя, 04 вересня 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни за добу вбили двох дітей

Росіяни за добу вбили двох дітей
Більше ніж 1122 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 4 вересня в Україні від рук росіян загинули щонайменше 382 дитини.

Понад 740 дітей отримали поранення різної тяжкості, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора.

За добу трагічну статистику поповнили двоє вбитих дітей. Поранених дітей побільшало на трьох.

"3 вересня внаслідок обстрілу ворогом Зеленодольська Дніпропетровської області загинув 9-річний хлопчик. 3 вересня російські військові здійснили артилерійський обстріл із застосуванням заборонених касетних боєприпасів села Висунськ Миколаївської області. Загинув 8-річний хлопчик. Ще троє дітей 9, 7 та 11 років отримали поранення", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гради" та важка артилерія РФ "пройшлися" Дніпропетровщиною: фото наслідків

Загалом найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 388, Харківській – 204, Київській – 116, Миколаївській – 71, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Херсонській – 55, Запорізькій – 46.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – нагадало відомство.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2328 закладів освіти. З них 289 зруйновані вщент, за даними ОГ.

У ніч на 4 вересня в Миколаєві прогриміли вибухи. Інформація про це з'явилася у місцевих Тelegram-каналах. За даними очевидців, гучні звуки в обласному центрі почули о 2:30, коли в місті саме оголосили повітряну тривогу.

Згодом міська влада підтвердила інформацію про "прильоти". Під ворожим ударом в обласному центрі опинилися лікувальні заклади та житлові будинки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни за добу вбили двох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі