пʼятниця, 25 жовтня 2024 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються захопити український плацдарм на Лиманському напрямку - воєнкор

Росіяни намагаються захопити український плацдарм на Лиманському напрямку - воєнкор
На Лиманському напряму тривають активні бойові дії. Фото: deepstatemap.live

Російські загарбники дещо просунулися на Лиманському напрямку фронту.

Окупанти, зокрема, мали успіхи в районі села Невське Луганській області. Про це повідомляє аналітичний ресурс DeepState.

Експерти оновили карту бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мiрошников оновив дані щодо просування росіян

Разом з тим військовий кореспондент Богдан Мірошников у своєму Telegram-каналі написав, що після втрати села Новосадове, що на межі Донецької та Луганської областей на східному березі річки Жеребець, під контролем ЗСУ залишилися лише три населених пункти: Терни, Ямполівка та Торське.

"Ще - невеликий клаптик розміром з ротний район оборони (від якого тільки назва залишилася, бо сил не вистачає) між окупованими Макіївкою та Невським. Ну а далі - тільки Серебрянське лісництво та частина кремінського лісу", - зазначив Мірошников.

За його словами, ворог намагатиметься далі протискати українську оборону, щоб повністю ліквідувати весь плацдарм.

"У контексті потенційних дій як у бік Лимана, так і бік Сіверська, наявність цього плацдарму дуже стримує ворога", - додав воєнкор.

Російські загарбники продовжують атакувати українські війська на Харківщині. Ворог також прагне форсувати річку Оскіл, однак, говорити про це поки передчасно, розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

За його словами, для переходу на правобережжя Купʼянська росіяни мають форсувати річку Оскіл, що зробити дуже непросто.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються захопити український плацдарм на Лиманському напрямку - воєнкор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі