понеділок, 25 липня 2022 12:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія заганяє себе в пастку. Технічний колапс неминучий

Росія заганяє себе в пастку. Технічний колапс неминучий
Російські загарбники влаштовують собі пастки активними артилерійськими обстрілами України. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники влаштовують собі пастки активними артилерійськими обстрілами української території. Ворог використовує установки, до яких не мають запасних стволів.

Окупанти накривають вогнем позиції Збройних сил України з 203-мм САУ 2С7М "Малка"(модернізованої радянської "Півонії". – Gazeta.ua). Про це повідомили в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

Росіяни використовують тактику вогневого валу. Цим швидко зношують техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розкрили плани окупантів на Харківському напрямку

"Витрачають не тільки величезну кількість боєприпасів, але й зношують озброєння. Це те, що можна називати технічним колапсом, який для РОА неминучий", – кажуть військові.

Річ у тім, що запасних частин для цих установок росіяни не виготовляють. Тому й шляхів виходу з критичної ситуації не мають.

"Кожний ствол має ресурс. Коли ресурс вичерпується, зростає ризик розриву під час пострілу. У цього ствола він давно минув.Виробництва нарізних 2А44 в Росії немає. І навіть якщо не її знищать, САУ не зможе більше ніколи стріляти, якщо десь на складі не завалявся ствол 2А44. А якщо й завалявся, то на підході решта "калік", – пояснили в Страткомі.

Російські окупанти продовжують бити по прикордонних районах Чернігівщини й Сумщини зі своєї території. 23 липня ворог атакував з авіації, ствольної артилерії, мінометів та гранатометів шість громад Сумської області і Новгород-Сіверську громаду Чернігівщини, повідомив пресцентр Держприкордонслужби.

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську й Чернігівську області зросла. Окупанти обстрілюють регіони щодня кілька разів.

На Сумщині це може бути пов'язано з тим, що загарбники непокояться через можливий контрнаступ ЗСУ на їхньому напрямку, вважає голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Загроза вступу Білорусі у війну проти України зберігається. Ворог постійно обстрілює територію Чернігівського прикордоння. Майже щодня обстрілюють Новосіверську громаду, Городянщину, розповів голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Зараз ви читаєте новину «Росія заганяє себе в пастку. Технічний колапс неминучий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі