пʼятниця, 18 серпня 2023 06:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія за добу завдала по Україні понад пів сотні авіаударів: подробиці від Генштабу

Росія за добу завдала по Україні понад пів сотні авіаударів: подробиці від Генштабу
Російські загарбники минулої доби 53 рази вдарили по Україні з авіації. Фото: rbc.ua

Російські загарбники протягом минулої доби завдали чотирьох ракетних та 53 авіаційних ударів по Україні.

Ворог також здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 18 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищували окупантів і техніку: повідомили про добу на Таврійському напрямку

"Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Разом з тим авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала сімох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Окрім того, двох ударів українські війська завдали по зенітно-ракетним комплексам росіян.

Українські захисники також знищили два ворожих ударних гелікоптери Ка-52 та чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири артилерійських засоби ворога на вогневих позиціях, два склади боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби.

Російські окупанти провалили спроби наступу на низці напрямків.

Водночас Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольському і Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія за добу завдала по Україні понад пів сотні авіаударів: подробиці від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі