неділя, 19 березня 2023 13:14

Росія раптово припинила пошуки збитого американського безпілотника в Чорному морі: Гуменюк пояснила причини

Росія раптово припинила пошуки збитого американського безпілотника в Чорному морі: Гуменюк пояснила причини
Росіяни намагалися підняти з моря уламки збитого американський безпілотник. Фото: скріншот

Росіяни поспіхом згортають пошукову операцію в Чорному морі після збиття американського безпілотника MQ-9 Reaper.

Керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони півдня Наталія Гуменюк пояснила, що завадило російським загарбникам. Про це вона сказала в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон вжив заходів для захисту інформації на дроні, який збили над Чорним морем

"Спостерігається згортання пошукової операції, де відбувся повітряний інцидент і вони там дещо вишукували. Погода і глибини не сприяють продовженню цих робіт", ‒ зазначила Гуменюк.

Вона також розповіла, що корабельне угруповання росіян продовжує маневрувати в Чорному морі. Однак вони тримаються в безпечному для себе районі. Вираховують понад 100 морських миль, щоб їх не дістала українська зброя.

14 березня російський винищувач Су-27 збив американський безпілотник MQ-9 над Чорним морем, повідомило Європейське командування Збройних сил США. Державний департамент США викликав російського посла.

Сполучені Штати Америки вже відновили польоти своїх розвідувальних безпілотників над Чорним морем після інциденту з дроном MQ-9 Reaper. Зокрема, у п'ятницю, 17 березня, місію у цьому регіоні здійснив безпілотник RQ-4 Global Hawk.

Зараз ви читаєте новину «Росія раптово припинила пошуки збитого американського безпілотника в Чорному морі: Гуменюк пояснила причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі