пʼятниця, 14 квітня 2023 09:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія посилила наступ на Бахмут: дані британської розвідки

Росія посилила наступ на Бахмут: дані британської розвідки
Українські війська продовжують утримувати західні частини Бахмута. Фото: slovoidilo.ua

Росія відновила й посилила наступ на Бахмут у Донецькій області. При цьому спостерігається покращення співпраці сил російського міноборони та найманців групи "Вагнера".

ЗСУ все ще утримують західні райони міста, але протягом останніх 48 годин українські захисники зазнали особливо інтенсивного російського артилерійського вогню. Про це у Twitter повідомляє міноборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не може наступати на кількох напрямках: оцінка аналітиків ISW

За даними британської розвідки, штурмові групи "Вагнера" продовжують наступ через центр міста. А російські повітряно-десантні сили замінили деякі підрозділи "Вагнера", які наступали на північному та південному флангах.

"Українські сили зіткнулися зі значними проблемами поповнення запасів, але здійснили впорядкований відхід із позицій, якими вони були змушені поступитися", ‒ йдеться у повідомленні.

На ранок 14 квітня найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар'їнку в Донецькій області. Минулої доби, 13 квітня, українські захисники відбили 49 атак російських окупантів. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

У Бахмуті на Донеччині не стихають важкі бої. Попри заяви росіян, Збройні сили України продовжують утримувати місто, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росія посилила наступ на Бахмут: дані британської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі