пʼятниця, 14 квітня 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія не може наступати на кількох напрямках: оцінка аналітиків ISW

Росія не може наступати на кількох напрямках: оцінка аналітиків ISW
Російські загарбники перекидають свої сили з району Авдіївки до Бахмута. Фото: ukrinform.ua

Наступати на кількох напрямках одночасно російські загарбники нині не можуть.

Це підтверджує інформація українського Генштабу про те, що росіяни перекинули сили з району Авдіївки для посилення наступальних дій у Бахмуті. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артилеристи та ракетники ЗСУ "пройшлися" по окупантах: які наслідки

За словами заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова, РФ з 30 березня втратила близько 4 тис. найманців ПВК "Вагнера" й кадрових військових у Бахмуті.

"Заява Громова підтверджує оцінку про те, що російська армія у своїй нинішній формі не здатна проводити широкомасштабні наступальні кампанії на кількох напрямках одночасно", ‒ стверджують в ISW.

На ранок 14 квітня найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар'їнку в Донецькій області. Минулої доби, 13 квітня, українські захисники відбили 49 атак російських окупантів. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

За добу окупанти завдали 19 авіаційних ударів по Україні. Також здійснили 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є постраждалі серед цивільного населення, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росія не може наступати на кількох напрямках: оцінка аналітиків ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі