неділя, 07 січня 2024 08:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія прибрала з Чорного моря носії "Калібрів"

У неділю, 7 січня, станом на 8:00 у Чорному морі перебуває на чергуванні один ворожий корабель

Окрім того, одне судно Росія тримає в Азовському морі. Ракетоносіїв серед них немає. Про це повідомили у командуванні Військово-морських сил ЗСУ.

Однак, у Середземному морі зафіксовано три ворожі кораблі, серед яких два носії крилатих ракет "Калібр". Загальний їхній залп - до 16 ракет.

Автор: t.me/ukrainian_navy
  РФ тримає у Чорному морі один свій корабель
РФ тримає у Чорному морі один свій корабель

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака дронів - на Миколаївщині ворог влучив у базу відпочинку

За добу в інтересах РФ Керченською протокою до Азовського моря пройшли три судна, з них одне рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря пройшли 11 суден, три з яких продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

"Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - додають у ВМС України.

Російські загарбники при плануванні своїх ракетних ударів по Україні, вочевидь, вимушені економити "Калібри".

Це може бути пов'язано з проблемами поновлення їх запасів та логістикою для ворожого флоту через дії Сил оборони в Чорноморському регіоні, розповіла начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Росія прибрала з Чорного моря носії "Калібрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі