середа, 20 грудня 2023 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія з новою силою вгатила по Херсону: багато жертв
3

За минулу добу росіяни здійснили 82 обстріли Херсонщини, випустивши 356 снарядів із мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації.

По місту Херсон ворог випустив 36 снарядів, заявив у середу вранці голова Херсонської військової адміністраціх Олександр Прокудін. Через російську агресію 16 людей дістали поранення, з них - чотири дитини.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; об'єкт критичної інфрастоуктури та заклад професійно-технічної освіти у Херсонському районі; дошкільний навчальний заклад, медичну установу, поштове відділення та човнову станцію у Херсоні. За однією з адрес постраждала родина. 28-річна жінка та троє її доньок 2, 4 та 9 років", - написав він у соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни били балістикою по українських містах

Окупанти вночі вдарили по Херсону
Фото: ХОП
Окупанти вночі вдарили по Херсону
Окупанти вночі вдарили по Херсону

"Через нічний обстріл Херсона постраждали дев'ятеро людей, серед них четверо дітей. 19 грудня близько 22:00 збройні сили РФ здійснили обстріл цивільної інфрастуктури міста безпілотними літальними апаратами. Пошкоджено цивільні обʼєкти, житлові будинки. Розпочато розслідування", - повідомили в обласній прокуратурі.

Над деокупованою частиною Херсонщини сили ППО збили шість ворожих дронів Shahed.

У ніч проти 20 грудня Росія атакувала Україну ударними БпЛА типу Shahed із окупованого Криму.

Усього зафіксовано пуски 19 Shahed, 18 із яких знищено силами та засобами Повітряних сил та Сил оборони України в межах Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької, Хмельницької, Київської, Чернігівської та Кіровоградської областей.

Зараз ви читаєте новину «Росія з новою силою вгатила по Херсону: багато жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі