середа, 29 березня 2023 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія застосовує тактику терору: Генштаб попередив про ворожі обстріли

Росія застосовує тактику терору: Генштаб попередив про ворожі обстріли
Російські загарбники обстрілюють Україну з різних видів артилерії. Фото: cntime.cn.ua

Минулої доби російські загарбники завдали 18 авіаційних та трьох ракетних ударів по Україні.

Противник також здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Про це вранці 29 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Адже ворог і надалі ігнорує закони та звичаї війни, продовжує застосовувати тактику терору проти мирного населення", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Мелітополі ранок розпочався з "бавовни"

Напередодні внаслідок ракетного удару по інфраструктурі міста Богодухів Харківської області постраждали цивільні люди. Там пошкоджені приватні будинки. Ворог також обстріляв райони 15 населених пунктів Сумської та Харківської областей.

Невдалі спроби наступу противника були на Куп'янському та Лиманському напрямках. Загарбники йшли в атаку поблизу Крохмального, Новоселівського, Стельмахівки, Білогорівки, Верхньокам'янського та Берестового. Росіяни обстріляли на цих напрямках райони 17 населених пунктів Харківської, Луганської та Донецької областей.

Запеклі бої тривають на Бахмутському напрямку. Там ворог минулої доби обстріляв 13 населених пунктів. На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник намагався наступати в напрямку Новокалинового, Красногорівки, Степового, Первомайського та Мар'їнки, але успіху не мав. Загарбники обстріляли райони 13 населених пунктів. Чотири населені пункти були під ворожими обстрілами на Шахтарському напрямку. А на Запорізькому та Херсонському напрямках противник накрив вогнем райони дев'яти міст і сіл Донецької, запорізької та Херсонської областей.

Російські війська продовжили наступ в районі Бахмута. Не виключене їх перегрупування, щоб оновити сили та кинутися в новий наступ. Геолокаційні кадри, опубліковані 28 березня, свідчать про те, що російські війська, просунулися в південному Бахмуті та до Бахмутського міського ринку в центрі міста, повідомляє Інститут вивчення війни.

Після просування російських окупаційних військ на півночі Авдіївки російське командування побачило "вікно можливостей", вважає військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Росія застосовує тактику терору: Генштаб попередив про ворожі обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі