четвер, 11 січня 2024 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія змінила тактику обстрілів України - військові закликали не нехтувати сигналами тривоги

Росія змінила тактику обстрілів України - військові закликали не нехтувати сигналами тривоги
Російські загарбники все частіше обстрілюють Україну балістикою. Фото: tsn.ua

Російські загарбники змінили тактику обстрілів України. Вони роблять ставку на балістичні ракети, які складно збивати.

Тому цивільні мають змінити своє ставлення до повітряних тривог, а влада в містах повинна встановлювати якомога більше мобільних укриттів. Про це йшлося у другому випуску спільної програми Центру протидії дезінформації та Укрінформу "Про війну".

За словами заступника керівника ЦПД Андрія Коваленка, зміна тактики ворогом, яка передбачає відхід від великої кількості крилатих ракет і перехід на балістику, спостерігалася уже давно.

"До цього готувалися, нам поставляли більше систем протиракетної оборони. Звісно, потрібно постачати ще більше, але наше суспільство ще живе в парадигмі того, що "Шахеди" збивають, крилаті ракети збивають, і під час тривог в місті дуже багато людей почуваються надто вальяжно", - сказав Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постачання Україні систем ППО залишається критично важливим - ISW

Він наголосив, що людям "необхідно змінити своє ставлення до повітряних тривог, виходячи з того, що ворог почав більше використовувати балістичних ракет для ударів по Україні".

А офіцер управління 12-ї бригади "Азов" НГУ Дмитро "Дипломат" наголосив, що це очевидні, постулатні речі.

"Ми знаємо, що Росія співпрацює з Іраном і Північною Кореєю. Реально звідти масово, вагонами постачається озброєння, в тому числі і балістичні ракети в дуже великих обсягах. Все це відслідковується. До Харкова балістика долітає навіть не за дві хвилини, за 30-40 секунд з Бєлгородської області. Це дуже швидко, збити практично неможливо. Людям потрібно реагувати, ховатися, а друге - це уже звернення до міської влади будь-якого міста, особливо прифронтового, потрібно відкривати нові укриття", - сказав "Дипломат".

На думку Коваленка, мета ворога - "подавити системи ППО України для того, щоб в майбутньому закидати нас банально ракетами а потім диктувати свої умови".

"Наша система ППО буде посилюватися, в той же час і Києву, і Чернігову потрібно брати приклад з Харкова та Херсона. В людних місцях мають стояти мобільні укриття. Зараз це вкрай актуально", - додав Коваленко.

Він закликав людей не сподіватися постійно на наш "залізний щит" і самим дбати про власну безпеку.

"Треба мати власну відповідальність, розуміти, де ти сховаєшся, як ти будеш діяти у випадку тривоги в офісі, на вулиці, як міська влада буде діяти, що вона забезпечить для людей", - сказав Коваленко.

Північна Корея може продати Російській Федерації нові типи ракет, заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік.

Раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що РФ використовувала для ударів по Україні балістичні ракети, які придбала у Північної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Росія змінила тактику обстрілів України - військові закликали не нехтувати сигналами тривоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі