понеділок, 07 серпня 2023 14:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія активно застосовує ДРГ на Чернігівщині та Сумщині ‒ прикордонники

Росія активно застосовує ДРГ на Чернігівщині та Сумщині ‒ прикордонники
На кордоні з РФ ворог активно застосовує диверсійно-розвідувальні групи. Фото: dpsu.gov.ua

Нині на кордоні з Білоруссю немає ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

Однак, їх фіксують на кордоні з Росією у Сумській та Чернігівській областях. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

За його словами, ворог намагається використовувати ДРГ. Особливо активні вони на кордоні з Сумською областю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко заявив, що "пожартував" про "вагнерівців" у Польщі

"Також фіксувалися спроби використання ДРГ на Чернігівщині. Вони заходять на територію України, в першу чергу, звісно, для того, щоб виявити позиції Сил оборони України, але також і для проведення різних атак, які направлені, на жаль, у тому числі й на мирних людей. Це на додачу до тих обстрілів, які щоденно ворог на цьому напрямку здійснює по території України", ‒ сказав Демченко.

Він також додав, що з початку серпня прикордонні наряди зафіксували близько 500 обстрілів України, які ворог здійснює зі своєї території, використовуючи різноманітне озброєння.

Українські прикордонники наприкінці липня відбили чергову спробу диверсійно-розвідувальної групи росіян зайти у Сумську область. Основне завдання російських диверсантів – у першу чергу виявити розташування Сил оборони.

По таких групах українські захисники, зокрема прикордонники, підрозділи ЗСУ та Національної гвардії, відразу відкривають вогонь, як тільки їх виявляють.

Зараз ви читаєте новину «Росія активно застосовує ДРГ на Чернігівщині та Сумщині ‒ прикордонники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі