понеділок, 18 липня 2022 05:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські війська не зможуть виконати наказ Шойгу - ISW
4

До аналізу війни в Україні ISW додає карти ведення боїв.
До аналізу війни в Україні ISW додає карти ведення боїв.
До аналізу війни в Україні ISW додає карти ведення боїв.
До аналізу війни в Україні ISW додає карти ведення боїв.

Російська армія затягує війну в Україні для відновлення і поповнення сил. Окупанти провели обмежені наземні атаки в Донецькій області 17 липня.

Кінець російської оперативної паузи навряд чи призведе до нової масової хвилі наземних штурмів за кількома напрямками, попри публічний наказ міністра оборони Росії Сергія Шойгу, інформує Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін "здувається", перетворюється на пшик" - Жданов

Російські війська хочуть просуватися навколо Сіверська і Бахмута, утримуючи оборонні позиції на північ від Харкова і вздовж південного напрямку.

Крім того, російські війська продовжували створювати умови для відновлення наступу на Слов'янськ, обстрілювали населені пункти вздовж Ізюмсько-Слов'янського напрямку і наносили інші артилерійські, ракетні та авіаційні удари по всій території України.

Кінець оперативної паузи буде характеризуватися коливанням і ступеневим відновленням наземних наступальних дій, прогнозує ISW.

"Кремль, ймовірно, вживає довгострокових заходів з відновлення збройних сил, які дозволять йому поповнити сильно уражену російську армію та/або підтримувати тривалу війну в Україні", пише Інститут з посиланням на дані ГУР .

Зокрема, Національний рух кадетів російської молодої армії (Юнармія) відкрив 500 нових класів і 1000 молодших армійських класів у Білгороді та прикордонному районі Бєлгородської області.

Юнармія приймає добровольців віком від восьми до 18 років, тому будь-які добровольці, які беруть участь у цій програмі, швидше за все, не будуть готові вступити в бойові дії протягом тривалого часу.

Крім того, російське добровольче Товариство сприяння армії, авіації і флоту Росії відкрило в Бєлгороді курси додаткової військового вишколу для тих, хто не має військового досвіду і бажає вступити в російську армію.

Президент Росії Володимир Путін наказав російським військам захопити місто Харків і решту неокупованої Харківської області, попри крайню малоймовірність успіху.

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу проінспектував угруповання військ "Південь" і "Центр", які воюють проти України. Він доручив нарощувати дії на всіх операційних напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська не зможуть виконати наказ Шойгу - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі