субота, 10 грудня 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські війська атакують Україну. "Прильоти" на низці напрямків

Російські війська атакують Україну. "Прильоти" на низці напрямків
Надалі зберігається загроза ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 9 грудня, російські окупанти продовжили тероризувати Україну обстрілами.

Завдали п'ять ракетних та близько 20 авіаційних ударів. Також здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України в ранковому зведенні 10 грудня.

"Ракетних ударів зазнали населені пункти Велика Писарівка Сумської області, а також Комишуваха, Григорівське і Юльївка на Запоріжжі. Надалі зберігається загроза ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України", – йдеться в повідомленні.

Ситуація на фронтах на 6:00, за даними Генштабу:

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається "без суттєвих змін". Як повідомило командування, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.

На Сіверському напрямку мінометних обстрілів зазнали населені пункти Ходине та Басівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстрілів з мінометів та ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Чугунівка та Кам'янка Харківської області.

На Куп'янському напрямку ворог обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Дворічна, Синьківка, Куп'янськ, Кислівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне, Берестове і Першотравневе Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ зазнає втрат від "дружнього вогню" – найцікавіше зі зведення Генштабу

На Лиманському напрямку противник обстріляв з танків та різнокаліберної артилерії по районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Торське і Григорівка - Донецької.

На Бахмутському напрямку під вогневе ураження окупантів потрапили райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Верхньокам'янське, Берестове, Білогорівка, Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв райони Авдіївки, Бердичів, Первомайського, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку артилерійські та мінометні обстріли зафіксували неподалік Вугледара, Пречистівки, Новоукраїнки, Золотої Ниви, Великої Новосілки, Времівки та Новополя Донецької області.

Вранці 9 грудня російські окупанти обстріляли медичний заклад у Херсоні. Снаряди пошкодили дитяче відділення та морг, повідомив голова обласної Військової адміністрації Ярослав Янушевич.

Тим часом триває розмінування Херсонської області, яку терористи засіяли вибуховими пристроями. Мінування російськими військовими цивільних будинків, дитячих іграшок і тіл убитих нагадує тактику бойовиків ІДІЛ, зазначили в США.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська атакують Україну. "Прильоти" на низці напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі