субота, 02 березня 2024 13:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські пілоти вже не почувають себе вільно - Ігнат

Російські пілоти вже не почувають себе вільно - Ігнат
У небі біля лінії фронту поменшало російських бомбардувальників. Фото: pravda.com.ua

Російські бомбардувальники Су-34 та Су-35 вже не можуть себе вільно почувати в українському небі.

Загарбники тепер діють обережніше. Це дає можливість українським силам дещо перевести подих. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ прокоментували інформацію про використання РФ ще одного літака А-50

"Су-34 та Су-35 вже не можуть вільно себе почувати. Керована авіабомба має обмежений радіус дії. Для того, щоб діставати подалі - треба підлітати ближче. Підлітати ближче - це може бути кінець. Льотчики, їх командування це прекрасно розуміють й діють обережніше. Це дає можливість нашим військам перевести подих", - сказав Ігнат.

Водночас, за його словами, КАБи є серйозним викликом для українських військ. Наслідки їх застосування можна побачити в Авдіївці.

Окрім того, речник Повітряних сил наголосив, що вже шостий день над Азовським морем не видно ворожих розвідувальних літаків А-50.

"Це добрий і приємний для нас факт. Окупанти не знають, як далі використовувати літаки, коли вони можуть піти "вслід за руським кораблем", - додав Ігнат.

У п'ятницю, 1 березня, близько 09:00 було знищено ще один російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Ворожий літак збили на східному напрямку. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Він намагався завдати удару по українських позиціях керованими авіабомбами.

Зараз ви читаєте новину «Російські пілоти вже не почувають себе вільно - Ігнат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі