середа, 09 грудня 2015 13:06

Російські найманці повернулися до старої тактики. Карта РНБО

Автор: mediarnbo.org
 

Російсько-терористичні війська знову взялися обстрілювати Донбас із важкого озброєння.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Учора обстановка на сході країни різко загострилася. Противник повернувся до тактики широкомасштабного застосування важкого озброєння, як це було влітку.

Зокрема, впродовж минулої доби НЗФ використовували міномети, 122-мм артилерію, танки, а також РСЗВ "Град". Здебільшого ці обстріли були неприцільними, проте такі дії бойовиків свідчать про їхні наміри спричинити ескалацію конфлікту та зірвати Мінські домовленості", - розповів Мотузяник.

За його словами, на Луганському напрямку противник учора відкривав вогонь один раз. Натомість на Донецькому напрямку бойовики стріляли на всій лінії розмежування.

"Загострилася ситуація на ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої. Зафіксовані численні провокації окупантів також у селищі Новгородське. Поблизу Верхньоторецького протягом двох годин тривав потужний обстріл з танків, 120-мм мінометів. а також менш потужного озброєння.

Найбільш гарячою точкою в зоні АТО залишаються західні околиці Донецька", - розповів Мотузяник.

Також ворог обстріляв із "Градів" село Зоряне на Донеччині. Інформації про постраждалих поки не надходило.

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці повернулися до старої тактики. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі