четвер, 13 жовтня 2022 14:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська ФСБ вигадала новий спосіб наповнення України своїми агентами

Російська ФСБ вигадала новий спосіб наповнення України своїми агентами
Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала російську агентурну мережу з ув'язнених, яку ворог перекинув до різних регіонів. Фото: defence-ua.com

Російська ФСБ вигадала новий прийом наповнення всієї території України своїми агентами.

Використати вирішили ув'язнених, які відбували покарання у виправних установ Київської, Харківської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. Але контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала російську агентурну мережу, яку ворог перекинув до різних регіонів. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

До мережі входило семеро ув'язнених. До колоній на підконтрольній Україні території вони прибули після етапування з тюрем тимчасово окупованої Луганщини.

"Усім їм залишався мінімальний строк за гратами, тож ФСБ завербувала "зеків" і "підказала" їм попросити Україну про переведення із тюрем тимчасово окупованої Луганщини, як це передбачає закон. Після закінчення терміну ув'язнення нові агенти РФ мали виконувати ворожі завдання проти України", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ також розпочало набирати солдатів у в'язницях – росЗМІ

Куратором цієї мережі виявися так званий "начальник оперативної частини ВК №38" терористичної організації ЛНР. Свої дії він координував з кадровими співробітниками ФСБ.

"Зокрема, тюремник через психологічний тиск та погрози фізичної розправи схиляв засуджених підписати зобов'язання щодо негласного співробітництва з окупантами. Тільки за такої умови він "гарантував" їм переведення до виправних установ на підконтрольній українській владі території та повернення додому", ‒ повідомляють в СБУ.

Агентурна мережа мала збирати інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах сходу України.

На волі з ними мав зв'язатися через анонімні месенджери представник ФСБ та назвати заздалегідь обумовлений пароль. У подальшому агресори планували використовувати цей канал зв'язку для отримання розвідданих.

Проте співробітники СБУ спрацювали на випередження і своєчасно викрили російську агентуру. Нині ворожому вербувальнику заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

СБУ також встановила особи та місця перебування всіх організаторів злочину. Вони нині перебувають на тимчасово окупованій території Луганщини. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти державної безпеки України.

Російська приватна військова компанія "Вагнер", що належить "кухареві Путіна" Євгену Пригожину, вже завербувала для війни в Україні близько 6000 ув'язнених російських в'язниць. При цьому" вагнерівці "через великі втрати почали брати у свої підрозділи навіть тих ув'язнених, кого раніше "відсіяли".

На Харківщині викрили агентурну мережу російських окупантів, які допомагали прицільно бити по Збройних силах України. Зрадники діяли на замовлення російської військової розвідки та мали широкий спектр завдань.

Зараз ви читаєте новину «Російська ФСБ вигадала новий спосіб наповнення України своїми агентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі