пʼятниця, 15 вересня 2023 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Російську бригаду розбито вщент: військові повідомили подробиці звільнення Андріївки

Російську бригаду розбито вщент: військові повідомили подробиці звільнення Андріївки
Воїни Третьої штурмової бригади ЗСУ звільнили від окупантів Андріївку. Фото: t.me/ab3army

Третя Окрема штурмова бригада офіційно повідомила про звільнення від російських загарбників Андріївки Донецької області.

У ході запеклих боїв вщент розбито 72 окрему мотострілецьку бригаду РФ. Про це йдеться у повідомленні української Третьої ОШБР у Telegram.

За інформацією військових, у результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки був оточений, відрізаний від основних сил та знищений.

За дві доби Третя окрема штурмова бригада ліквідувала начальника бригадної розвідки ворога, трьох комбатів та майже всю піхоту 72-ї бригади РФ разом з офіцерами й значною кількістю техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові успіхи українських військ показали на картах

"Станом на зараз бої тривають, наші підрозділи продовжують закріплюватись на нових позиціях. Відтак про конкретні цифри 200-х, 300-х противника та інші найцікавіші деталі операції ‒ згодом", ‒ йдеться у повідомленні.

Українські штурмовики також нагадують, що підрозділи російської 72-ї бригади вже неодноразово зазнавали вагомих втрат та поразок від зіткнень з Третьою штурмовою українською бригадою.

"Тепер, після відновлення та перегрупування, ворог зазнав тотального провалу. Взяття та утримання населеного пункту Андріївка ‒ наш шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута і ключ до успіху всього подальшого наступу. За результати цих боїв ми платимо високу ціну. І за кров кожного нашого бійця буде відплачено тільки кров'ю", ‒ йдеться у повідомленні.

Генеральний штаб ЗСУ вранці 15 вересня підтвердив, що Збройні сили України в ході штурмових дій взяли під контроль Андріївку. Продовжують наступ і мають частковий успіх в районі Кліщіївки на Донеччині.

ЗСУ також наступають на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах.

Зараз ви читаєте новину «Російську бригаду розбито вщент: військові повідомили подробиці звільнення Андріївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі