субота, 14 травня 2022 21:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни відступили на Харківщині

Російські війська відступили на Ізюмському напрямку. Окупанти, які перебували в Підвисокому на Харківщині, передислоковуються в Гороховатку.

Про це повідомила Борівська селищна рада.

"Ймовірно, це пов'язано з переміщенням лінії фронту в результаті контрнаступу ЗСУ: гучні вибухи вночі та вранці було чути з боку Підвисокого, Бугаївки, Куньє", - повідомляють.

 

Кількість живої сили й техніки окупантів на території громади постійно змінюється.

"Рух ворога відбувається в напрямку Донбасу, частина ворожих сил потім повертається через Борову в напрямку Куп'янська з пошкодженою технікою", - розповіли.

Частина російських військових і техніки зосереджені в населених пунктах громади та місцевих лісах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Командир себе в ногу стрельнул, чтобы свалить отсюда" - наляканий бурят

Тим часом науковий співробітник Лондонського Королівського коледжу з вивчення війни Майк Мартін пише, що Збройні сили України відтіснили російську армію в Харківській області.

За слів експерта, російські окупанти перейшли від наступу до оборони. А ЗСУ - від оборони до наступу.

"Ця тенденція особливо помітна у двох областях: Харківській та Херсонській. Зокрема, в останній українці відтіснили супротивника назад до міста, що ускладнить заплановану Росією окупацію регіону", - повідомив експерт.

"Що довше триває війна, то краще для України, а не для Росії. Моральний дух українців високий. Постачання із Заходу збільшуються і ЗСУ йдуть у наступ", - пише Мартін.

Російські окупанти готуються наступати в напрямках Сіверськодонецька на Луганщині, Соледара й Бахмута на Донеччині, повідомив Генштаб ЗСУ. Ворог відвів війська від Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відступили на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі