вівторок, 10 січня 2023 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни смертельно вгатили по Херсону з областю: фото 16+
10

Херсонську область щодоби тероризують російські окупанти.

Минулої доби через російські обстріли загинули двоє людей, ще двоє жителів Херсонщини зазнали поранень різного ступеня тяжкості, повідомив 10 січня голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у Telegram.

"Ворог 46 разів обстріляв територію Херсонщини. Бив з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів і танків", ‒ ідеться у повідомленні.

Росіяни вбили та поранили мирних жителів Херсонщини
Фото: Генпрокуратура
Росіяни вбили та поранили мирних жителів Херсонщини
Росіяни вбили та поранили мирних жителів Херсонщини
Росіяни вбили та поранили мирних жителів Херсонщини
Росіяни вбили та поранили мирних жителів Херсонщини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою вгатила по Херсону: що відомо

Сам Херсон росіяни обстріляли 14 разів – вкотре атакували житлові квартали міста.

"Ворожі снаряди поцілили в обʼєкти критичної інфраструктури, приватні та багатоквартирні будинки", ‒ додав Янушевич.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував в окупації – від 2 березня. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах правобережжя області тривають стабілізаційні заходи.

14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Сам Херсон поступово повертається до життя. У місті відновлюють зруйновані росіянами комунікації, завозять продовольство та ліки. Правоохоронці тим часом фіксують факти воєнних злочинів окупантів. Знаходять катівні.

Після вибиття ворога з Херсона місто й правобережжя області постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни смертельно вгатили по Херсону з областю: фото 16+». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі