пʼятниця, 10 червня 2022 07:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни програють, тікаючи з усіх захоплених земель" - американський аналітик

"Росіяни програють, тікаючи з усіх захоплених земель" - американський аналітик
Малкольм Ненсі: "За допомогою HIMARS Україна може знищити російські артилерійські системи з відстані, куди росіяни не дістають". Фото: Facebook

Росіяни нічого не отримують на Донбасі, бо все випалюють і забирають голий степ. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав Малькольм Ненсі. Він - американський старший чіф-петті офіцер ВМС США, аналітик розвідки і зовнішньої політики, військовий Інтернаціонального легіону

"Як тільки зникне перевага росіян в артилерії, що не підпускає українські сили ближче, ті не зуміють себе захищати. Крім цього, їх сили видихаються і зламаються. Вони вже стомлені та потребують відпочинку, бо не можуть набрати гарматного м'яса на заміну тим, хто воює. Я особисто через американське телебачення звертався до президента Байдена з проханням дати Україні системи залпового вогню. Бо це може переломити хід бойових дій на Донбасі, зламати опір росіян. І вони програють, тікаючи з усіх захоплених земель", - зазначив він.

За його словами, незабаром Україна отримує чотири системи залпового вогню HIMARS з США і, мабуть, три британські M270. Це може суттєво вплинути на хід війни.

"Можливо, переламати ситуацію. HIMARS - дуже точні. Це артилерія, яка може вдарити на відстані від 80 до 300 кілометрів із прицільністю до кількох метрів. У росіян просто немає нічого, що можна протиставити. Називаю їх Javelin для артилерії. За їхньою допомогою Україна може знищити російські артилерійські системи з відстані, куди росіяни не дістають. HIMARS не потрібні проти солдатів. Але щоб знищити російські системи залпового вогню і артилерію. Мають в касеті 24 ракети. Здатні одна за одною знищити всю російську важку техніку вздовж фронту", - зазначив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Москви мало шансів на перемогу" - що пише про нас світова преса

Україна вже успішно використовує менш дальню британську гаубицю M777, додав він.

"Навіть ті кілька систем HIMARS, які отримає Україна, змінять обличчя війни. Може бут перелом і Росія зазнає поразки. Америка має їх майже 1200. Можемо поставити частину з резервів, близько сотні, й все рівно в США залишиться їх достатньо для потенційного масштабного конфлікту з Росією чи Китаєм. Ця сотня швидко змінить перебіг війни і не послабить оборону Штатів", - сказав Малкольм Ненсі.

Якби адміністрація Байдена зважилася, протягом двох-трьох тижнів ми б побачили перелом війни на Донбасі та на півдні, переконаний аналітик:

"Бо Росія залишилася б тоді без артилерії. Знищення російських систем залпового вогню цілком вписується в концепцію захисту прав людини, бо росіяни цією зброєю масово вбивають цивільних на Донбасі. Не ведуть вибіркового вогню по військових цілях, а спалюють все. Зокрема, цивільні об'єкти з людьми".

Міністерстві оборони США підтвердило постачання Україні ракетних систем HIMARS. Про це Пентагон повідомив у вівторок.

"1 червня США зобов'язалися передати Україні артилерійські системи високої мобільності (HIMARS) та боєприпаси", - заявили.

HIMARS призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО й вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів; надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни програють, тікаючи з усіх захоплених земель" - американський аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі