середа, 27 липня 2022 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни "поливають" вогнем Миколаїв та область: подробиці від Кіма

Росіяни "поливають" вогнем Миколаїв та область: подробиці від Кіма
Артилерія російських загарбників. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

У середу, 27 липня, близько 6:20 Миколаїв знову обстріляли росіяни.

Попередньо без постраждалих. Інформація уточнюється, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім в Telegram.

"Потрапляння були в промислову зону й ремонтне підприємство. Також пошкоджено будівлю та приватний автотранспорт", – написав Кім.

Минулої доби, 26 липня, окупанти не припиняли атакувати Миколаївщину обстрілами. "Прильоти" фіксували в Миколаївському й Баштанському районах.

О 10:25 внаслідок обстрілів в селі Шевченкове Шевченківської громади Миколаївського району виникла пожежа господарчої будівлі й частково зруйнований житловий будинок. Постраждалих немає.

У селі Котляреве Шевченківської громади горіли поля ячменю та пшениці. Постраждалих немає. У селі Стара Богданівка Радсадівської громади виникло загоряння сухої трави. У селі Лимани Галицинівської громади зайнялося пшеничне поле.

"27 липня орієнтовно о 2:50 обстрілів зазнало селище Весняне Веснянської громади. Внаслідок чого виникла пожежа господарчої будівлі. Також пошкоджено біля восьми приватних житлових будинків та дві легкові автівки", – додав Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім розповів подробиці про атаку окупантів на південь України

26 липня орієнтовно о 16:00 обстрілів зазнало село Широке Широківської громади Баштанського району. Зруйновані мережі електроопор, було влучання в домогосподарство. Постраждалих немає.

"Тривають обстріли територій та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади по лінії розмежування. 26 липня в селищі Березнегувате внаслідок потрапляння боєприпасів і їхніх уламків загорілася суха трава", – додав Кім.

Упродовж минулої доби під вогнем опинилися села Лепетиха й Кавказ Березнегуватської громади. Інформації щодо постраждалих немає. Пошкоджені житлові будинки.
Також орієнтовно о 2:00 27 липня були обстріли поза межами села Широке. Постраждалих немає.

У Вознесенському й Первомайському районах день і ніч минули "відносно спокійно".

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто і область постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би "дорогою в один бік" для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни "поливають" вогнем Миколаїв та область: подробиці від Кіма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі