четвер, 10 березня 2022 17:44

Росіяни окупували Новопсков - голова відмовився співпрацювати

Росіяни окупували Новопсков - голова відмовився співпрацювати
Новопсковськ зайняли окупанти - реакція влади. Фото - wikipedia.org

Росіяни зайняли селищну раду у смт Новопсков Луганської області.

Про це повідомив голова селищної ради Новопсковської громади Вадим Гаєв у соцмережах.

"Новопсковська громада тимчасово зайнята російськими окупантами. Начебто то представляють "народного мера" адміністративна будівля Новопсковської селищної ради в смт Новопсков, пров. Історичний, 1 захвачена окупантом! Зірвані наші прапори! Тому організую роботу Новопсковської селищної ради за іншою адресою, про що вже видав відповідне розпорядження", - написав він.

Також Гаєв повідомив, що не збирається жодним чином співпрацювати із окупантами.

"Я, як Новопсковський селищний голова,
Не буду вести жодних переговорів з окупантами без згоди та дозволу військового керівництва ЗСУ у своєму регіоні.
Не буду підпие передам печатки Селищної ради.
Продовжую за будь яких умов виконувати покладених на мене, як на селищного голову, обов'язків.
Підтримую зв'язок з військовим керівництвом ЗСУ у своєму регіоні та представниками органів виконавчої влади", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти замінували узбережжя біля Запорізької АЕС

Вадим Гаєв перерахував всі пункти закону, які не передбачають жодних контактів із ворогом.

"Наголошую! Я та селищна рада працюємо відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", " Про службу в органах місцевого самоврядування", чітко дотримуємося Закону України від 03 березня 2022 року, яким внесено зміни до Кримінального кодексу України та доповнено статтею 111-1 колабораційна діяльність.
Цим законом заборонено:
- передавати матеріальні ресурси незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора;
- проваджувати господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території.
Закон України від 3 березня зазначені вище дії розцінює як колабораційна діяльність, відповідальність за вчинення якої карається позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна. Все буде Україна! Ми переможемо!" - наголосив він.

Рішення Вадима Гаєва змінити юридичну адресу селищної ради - викликало захоплення в мережі.

"Новопсковська селищна рада і Vadym Gaev ви неймовірні💙💛! Орки захопили адмін будівлю😤? - Не біда!💪 Змінимо юрадресу!!!" - написала Інна Скляр.

Російські окупанти не хочуть нападати на Миколаїв і не можуть відступити, бо свої в Херсоні розстріляють. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram. Він пообіцяв дати росіянам, які не стріляли у мирне населення, інструкції, що робити, якщо хочуть жити.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни окупували Новопсков - голова відмовився співпрацювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі