неділя, 26 червня 2022 18:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються блокувати Лисичанськ з півдня

Росіяни намагаються блокувати Лисичанськ з півдня
Українські воїни завдали ворогу значних втрат в районі населеного пункту Павлівка. Фото: Генштаб ЗСУ

На Донецькому напрямку російські окупанти за допомогою артилерії намагаються блокувати Лисичанськ з півдня.

Для підтримки наступу ворог посилив угруповання артилерії, повідомляє Генштаб Збройних сил України у вечірньому зведенні в Facebook.

Російські терористи обстріляли цивільну та військову інфраструктуру в районах Лисичанська, Верхньокам'янки та Лоскутівки. Завдав авіаудару неподалік Вовчоярівки.

Українські воїни завдали ворогу значних втрат в районі населеного пункту Павлівка. Після невдалого штурму окупанти відійшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Великої Британії оновило мапу бойових дій в Україні: що відбувається на фронті

На Слов'янському напрямку противник обстрілювали райони населених пунктів Нова Дмитрівка, Дібрівне, Вірнопілля, Велика Комишуваха, Долина та Рідне. Українські захисники успішно відбили ворожі штурми в районах Долини, Курульки та Мазанівки.

На Краматорському напрямку активних бойових бій окупанти не вели, обстріляли з артилерії район населеного пункту Маяки.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв позицій ЗСУ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Миколаївки, Берестового, Покровського, Кодеми і Нью-Йорка.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали позиції наших військ зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Водяне, Піски, Мар'їнка, Пречистівка, Гуляйпільське та Білогір'я. Завдавали ракетно-артилерійських ударів по цивільній інфраструктурі населених пунктів в тилових районах сил оборони.

Російські війська накопичують сили на Слов'янському напрямку. Окупанти хочуть повторити сценарій Маріуполя та Сіверськодонецька, вважає голова Донецької ОВА Павло Кириленко. За його словами, на цьому напрямку спостерігається накопичення живої сили, важкої броньованої техніки і артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються блокувати Лисичанськ з півдня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі