середа, 25 травня 2022 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія змінила тактику, її ресурси на граничному рівні - ГУР

Росія змінила тактику, її ресурси на граничному рівні - ГУР
По деяких видах озброєння ворог використав 70% ресурсів. Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Російська Федерація використала 60% запасів високоточної зброї.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Перші два місяці повномасштабного вторгнення ракетні обстріли були хаотичними. Згодом ситуація змінилася. Російські війська вичерпують запаси високоточної зброї, розповів представник ГУР Вадим Скібіцький.

"За нашими даними, якщо говорити про високоточну зброю, то використано вже майже 60 відсотків запасів. По деяких видах, навіть і більше - 70 відсотків. Є відповідні нормативні вимоги по тому пороговому рівню, який необхідно тримати в військах, і по тих же "Іскандерах" цей пороговий рівень майже настав", - розповів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб ситуація не стала гіршою" - Кулеба закликав США надати MLRS

Росія не може поповнювати запаси так само швидко, як Радянський Союз.

"Вони не мають таких потужностей і швидкого виробництва високоточної зброї. Тим паче економічні, політичні санкції, накладені на РФ, не дозволяють зараз активно, широкомасштабно використовувати компоненти іноземного виробництва", - сказали в ГУР.

Ворог змінив тактику застосування такого озброєння.

"Якщо раніше по об'єкту застосовували дві чи чотири ракети, то зараз чітко обирається об'єкт, ціль, це від восьми до 12 ракет різного формату. Або балістичні, або крилаті ракети наземного чи морського, повітряного базування, для того, щоб бути готовим вразити цю ціль. Ми бачимо зміни, і ми розуміємо, що ресурс високоточного озброєння, високоточних боєприпасів у РФ на граничному рівні", - підсумував представник воєнної розвідки України.

Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін ухвалив рішення про повномасштабне вторгнення в Україну 23 лютого, розповів начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов.

У Путіна рак, але він може прожити ще кілька років, сказав Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Росія змінила тактику, її ресурси на граничному рівні - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі