неділя, 19 лютого 2023 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія веде підготовку ‒ у Повітряних силах розповіли, чого чекати до 24 лютого

Росія веде підготовку ‒ у Повітряних силах розповіли, чого чекати до 24 лютого
Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про ймовірність російських ударів до 24 лютого. Фото: скріншот

У Збройних силах України не виключають, що Росія на річницю вторгнення може завдати масованого удару по Україні.

Очікують також загострення атак на фронті. Однак, Сили оборони готові до цього, запевнив у коментарі 24 каналу речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, нині видно, що Росія веде підготовку до атак, а також нагнітає ситуацію до річниці початку великої війни проти України. Ймовірно, ворог хоче "показати сакральність" цієї дати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни змінили тактику ракетних атак: Гуменюк пояснила причини

Разом з тим, за словами Ігната, на сході України щодня точаться запеклі бої, а обстріли не припиняються.

"Говорити про якусь драматичну ситуацію не доводиться. Так, буде загострення, будуть ракетні удари. Ніхто вже й не сумнівається, що щось таке буде. Але ми до цього готові. Є в нас засоби для відбиття тих ударів. На жаль, не так багато засобів ППО є, як про них говорять", ‒ заявив Ігнат.

Він додав, що Україна нині очікує від партнерів систем ППО IRIS-T та SAMP-T, а українські військові випереджають графіки навчань.

До річниці повномасштабної війни проти України Росія може вдатися до масованих ракетних атак. Ударів очікують 22-24 лютого, розповів член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента в парламенті Федір Веніславський. За його словами, варто очікувати атак із застосуванням як ракет, так і безпілотників.

На ранок 19 лютого Росія вивела у Чорне море два ракетоносії: один ‒ надводний, інший ‒ підводний. На бойовому чергуванні там зараз перебуває дев'ять російських кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Росія веде підготовку ‒ у Повітряних силах розповіли, чого чекати до 24 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі