понеділок, 06 березня 2023 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія продовжує бити по мирних жителях ‒ які міста і села України найбільше постраждали минулої доби

Росія продовжує бити по мирних жителях ‒ які міста і села України найбільше постраждали минулої доби
Російські терористи продовжують обстрілювати українські населені пункти. Фото: defence-ua.com

Російські терористи продовжують порушувати норми міжнародного гуманітарного права, обстрілюють цивільні об'єкти та будинки мирних жителів України. Противник намагається знищити критичну інфраструктуру.

Так, протягом минулої доби росіяни завдали 27 авіаційних та чотирьох ракетних ударів. Здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це вранці 6 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Загроза завдання Росією подальших ракетних ударів є високоймовірною по всій території України", ‒ йдеться у повідомленні.

Зокрема, минулої доби окупанти обстріляли з мінометів та артилерії населені пункти Іскрисківщина і Волфине Сумської області. А також Бударки, Ветеринарне, Вільхуватка, Стрілеча, Красне, Тернова і Огірцеве на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ на Бахмут: аналітики з'ясували, на що розраховує Росія

На Куп'янському та Лиманському напрямках загарбники з артилерії обстріляли райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Масютівка і Піщане Харківської області. Вдарили також по Куземівці, Білогорівці, Невському, Червонопопівці і Серебрянському лісництві Луганської області та Тернах, Спірному й Роздолівці на Донеччині.

Ворог не припиняє спроб штурмувати місто Бахмут та навколишні населені пункти. Минулої доби обстрілював Залізнянське, Дубово-Василівку, Оріхово-Василівку, Бахмут, Іванівське, Богданівку, Часів Яр, Курдюмівку, Кліщіївку, Широку Балку. А також Озарянівку, Дружбу, Григорівку, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках загарбники безуспішно намагалися наступати в напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Сєверне, Побєда та Мар'їнка Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони 21 населеного пункту. Серед них ‒ Веселе, Авдіївка, Водяне, Бердичі, Первомайське, Красногорівка та Вугледар.

Росіяни, ймовірно, створюють хороші умови для українських контрнаступальних операцій. Це відбулося через швидку кульмінацію наступу окупантів біля Бахмута, спробу штурму Вугледара і наступ військ РФ в Луганській області, що зупинився, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У Донецьку область російські окупанти перекинули 200-ту бригаду тихоокеанського флоту. Раніше українські військові розбили її у Харківській області. Бригаду довелось відновлювати, сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує бити по мирних жителях ‒ які міста і села України найбільше постраждали минулої доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі