пʼятниця, 31 травня 2013 12:32

Росія поставила Башару Асаду партію протиповітряних комплексів С-300

Росія поставила Башару Асаду партію протиповітряних комплексів С-300
Фото: topwar.ru

Президент Сирії Башар Асад заявив, що його країна отримала першу партію протиповітряних комплексів С-300 з Росії. Про це з посиланням на ліванський супутниковий телеканал "Аль-Манар" повідомляє Associated Press.

Заява була зроблена Асадом в ході інтерв'ю "Аль-Манар", що належить угрупуванню шиїта "Хізбалла", яке буде показано повністю пізніше в четвер, 30 травня. Поки що телеканал розкрив лише невеликий уривок з цього інтерв'ю.

В Ізраїлі перевіряють інформацію про постачання, передає Reuters з посиланням на анонімне джерело в уряді країни.

Раніше у вівторок, 28 травня, міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон заявив, що С-300, які були призначені для відправки до Сирії, ще не покинули територію Росії. Тоді він зазначив: "Сподіваюся, цього і не станеться. Однак якщо вони, не дай бог, будуть доставлені до Сирії, ми знаємо, як треба буде вчинити". Хоча детально на діях Ізраїлю він не зупинився, відомо, що раніше єврейська держава не раз завдавала удари і знищувала потенційно небезпечну для них зброю у сусідніх країнах.

На початку травня в американській пресі з'явилися повідомлення про те, що Росія планує поставити до Сирії протиповітряні комплекси С-300, що викликало різку критику з боку Ізраїлю та США. У Москві пояснили, що лише виконують постачання за контрактами, укладеними кілька років тому.

За даними Ізраїлю, зараз основу сирійської системи ППО становлять зенітно-ракетні комплекси малого і середнього радіусу дії. ЗРК С-300, що володіють дальнім радіусом дії, дозволять сильно зміцнити систему ППО Сирії. Це, у свою чергу, може перешкодити діям ізраїльських військово-повітряних сил у регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Росія поставила Башару Асаду партію протиповітряних комплексів С-300». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі