субота, 07 січня 2023 11:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія порушила оголошене Путіним "припинення вогню" ‒ Пентагон

Росія порушила оголошене Путіним "припинення вогню" ‒ Пентагон
Російські війська порушили оголошене РФ "перемир'я". Фото: apnews.com

Російські військові продовжували вести бойові дії попри нібито оголошене диктатором Володимиром Путіним одностороннє "припинення вогню" на Різдво.

Про це заявила заступниця помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Лора Купер, повідомляє Європейська правда.

За словами представниці Пентагону, російські війська потребують перепочинку й переозброєння. Але оголошене Росією "перемир'я" недостатньо тривале, аби втілити це в життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон: Путін не досягне цілей війни і не змінить їх

"Знову ж таки, це заява Путіна, яку ми повинні сприймати з певною часткою скептицизму. Це той самий чоловік, який сказав, що не буде вторгатися в Україну", – нагадала представниця Пентагону.

На запитання, чи можна говорити, що саме російські сили порушили деклароване ними ж "припинення вогню", Купер сказала: "Я можу підтвердити, що бойові дії тривають. І, звичайно, на місці воюють росіяни. Тож так".

6 січня увечері міністерство оборони Сполучених Штатів Америки опублікувало список озброєння для України. Пакет військової допомоги на понад $3 млрд є найбільшим з часу оголошення попередніх.

Оборонна взаємодія України з партнерами вийшла на новий рівень. Тепер в української армії буде ще більше озброєння. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Зараз ви читаєте новину «Росія порушила оголошене Путіним "припинення вогню" ‒ Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі