пʼятниця, 03 лютого 2023 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія після закінчення навчань не виводить свою авіацію з Білорусі ‒ "Беларускі Гаюн"

Росія після закінчення навчань не виводить свою авіацію з Білорусі ‒ "Беларускі Гаюн"
Росія після навчань не виводить своі літаки та гелікоптери з Білорусі. Фото: slovoidilo.ua

Хоча льотно-тактичні навчання російських та білоруських військ завершилися, Росія ще не вивела своє авіаційне угруповання з Білорусі.

Це може означати, що РФ вирішила посилити там свою постійну авіаприсутність. Про це повідомляє у Telegram моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Спостерігачі припускають, що виведення літаків і гелікоптерів ВКС РФ може розпочатися найближчими днями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ готується до наступу": у Зеленського сказали, коли чекати посилення боїв

"Незважаючи на закінчення спільного льотно-тактичного вчення РБ та РФ, авіаційне угруповання ВКС РФ не почало виводитися на аеродроми постійного базування в РФ. При цьому гелікоптери ВПС РБ почали передислокацію на свої постійні аеродроми", ‒ йдеться у повідомленні.

У моніторинговій групі також не мають даних про зміну чисельності угруповання ЗС РФ у Білорусі.

Оскільки диктатор Володимир Путін хоче довести своєму народу, що він "довгостроковий гравець", який ніколи не здається, Росія знову може розпочати масштабний наступ на Україну. Не виключено, що до такої атаки РФ спробує вдатися навесні. Про це в інтерв'ю німецькому виданню Bild сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Українські військові готуються до можливого наступу ворога з Білорусі. Тому вже облаштували кілька потужних оборонних рубежів навколо Києва та області. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів командувач угруповання сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Зараз ви читаєте новину «Росія після закінчення навчань не виводить свою авіацію з Білорусі ‒ "Беларускі Гаюн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі