неділя, 16 жовтня 2022 10:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія підтягує велику кількість резервів до Сватового й Кремінної – Гайдай

Росія підтягує велику кількість резервів до Сватового й Кремінної – Гайдай
Російські окупанти все мінують по лінії фронту на Луганщині. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти намагаються уповільнити наступ Збройних сил України на Луганщині.

Також ворог усе мінує уздовж лінії фронту. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону 16 жовтня, передає Gazeta.ua.

"Маємо інформацію, що мінують під'їзні дороги в бік Сватового й Кремінної. Мінують усі мости. Деякі навіть підривають. Це навмисно роблять для того, щоб уповільнити наступ Збройних сил України. Підтягують туди велику кількість резервів як техніки, так і особового складу. Розміщуються здебільшого в приватних будинках у сільській місцевості. І надовго там не затримуються. Часто змінюють будинки, бо вже побоюються "бавовни", – сказав він.

Колаборанти причетні до того, що окупанти займають приватні будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кругле число ‒ Генштаб оновив дані про знищених російських окупантів

"Вони першими показують ворогу хороші для проживання будинки. Але кажуть, що там проживають, наприклад, проукраїнські місцеві жителі або родини українських військовослужбовців. Колаборанти здають людей і звільняють ці будинки під окупаційні війська", – зазначив очільник області.

Російські загарбники деморалізовані після швидкого контрнаступу на Харківщині, звільнення Лимана й просування та деокупації деяких населених пунктів на Луганщині, зазначив Гайдай.

"До цього ще й їх "доїдало" те, що вибухають у них склади й казарми. Вони розуміють, що безпечності нема. Ще й не додають упевненості місцеві колаборанти, які намагаються постійно виїжджати. Хоча на кордоні з Росією їх не пропускають, розвертають назад, тож вони залишаються в області", – сказав він.

Очільник області долучився до пропозиції щодо винагороди тому, хто візьме в полон терориста Ігоря Гіркіна.

"Фінансове забезпечення в росіян погане, виплат їм не дають, обіцяють лише якусь "Ладу Калину" після того, як вони перейдуть у статус "200-х". Тому ми пропонуємо, поки вони живі, заробити на десяток таких "Калин", ще й на квартиру залишиться", – додав він.

На тимчасово окупованих територіях Луганщини фіксують нові випадки порушення міжнародного гуманітарного права російськими загарбниками. Нехтування законами й звичаями ведення війни на тимчасово захоплених територіях стали нормою для російських окупаційних військ. Про це вранці 16 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загарбники продовжують обстрілювати прифронтові міста й села з різних видів озброєння. На Краматорському напрямку з танків і різнокаліберної артилерії стріляли вздовж всієї лінії зіткнення, зокрема в районах населених пунктів Білогорівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоєгорівка, Роздолівка й Серебрянка.

Зараз ви читаєте новину «Росія підтягує велику кількість резервів до Сватового й Кремінної – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі