четвер, 04 грудня 2014 14:43

Росія перекинула в Крим дивізіон "Іскандерів"

Росія перекинула в Крим дивізіон "Іскандерів"
Фото: topwar.ru

Російські війська на території Криму мають оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер".

Про це на брифінгу заявив представник Генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Олександр Розмазнін, передає "РБК-Україна".

"Те, що на озброєнні РФ знаходиться ракетний комплекс "Іскандер" - це дійсно так. На територію Криму зайшов дивізіон "Іскандерів", - зазначив Розмазнін.

За його словами, дальність дії оперативно-тактичного комплексу "Іскандер" становить до 500 км.

"Однозначно, це дуже погано, оскільки цей ракетний комплекс може нести на своїх ракетах ядерні заряди... Наявність на території окупованого Криму такого комплексу є причиною для роздумів, як протидіяти такому комплексу", - підкреслив Розмазнин.

Ракетний комплекс "Іскандер" призначений для завдання ударів по особливо важливих цілях в глибині оперативного розміщення військ супротивника.

Дальність стрілянини в експортному варіанті - до 500 кілометрів. Ракети здатні виконувати політ за важко прогнозованою траєкторією, при цьому відразу після старту і в процесі польоту ракета енергійно маневрує.

Передбачається, що комплекс може бути засобом доставки тактичної ядерної зброї.

Найбільш ймовірні цілі: засоби вогневого ураження (ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, далекобійна артилерія); засоби протиракетної і протиповітряної оборони; літаки і вертольоти на аеродромах; командні пункти та вузли зв'язку; найважливіші об'єкти цивільної інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекинула в Крим дивізіон "Іскандерів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі