четвер, 12 березня 2015 09:55

Росія нанесе основний удар з-під Донецька в напрямку Криму - військовий експерт

Росія нанесе основний удар з-під Донецька в напрямку Криму - військовий експерт
Фото: www.gazeta.lviv.ua

Російські військові готуються до наступу за трьома напрямками в Донбасі.

Про це в коментарі порталу "Главное" розповів директор військових програм центру ім. Разумкова Микола Сунгуровський.

"Основні "ударні кулаки" зосереджуються по 3 напрямкам. Це Маріуполь, Донецьк і Луганськ. Там зараз накопичуються основні сили. На одному напрямку зосереджувати сили дійсно нерозумно, адже сконцентрувавшись в трьох місцях можна розтягнути сили противника, тобто українську оборону", - сказав Сунгуровський.

За словами експерта, це ефективна стратегія, так як в Росії розуміють, що Україна не володіє достатньою кількістю сил.

"Росія хоче максимально розтягнути сили України по всій території фронту. Вони хочуть створити переважні напрямки, послабити тили, провести диверсійні операції на інфраструктурі і вдарити по цих напрямках. Після першого удару Україна буде змушена відтягнути свої сили на цей напрямок, а після цього удару буде другий, в іншому напрямку", - прогнозує розвиток ситуації Сунгуровський.

Експерт зазначив, що найбільші сили сепаратистів сконцентровані під Маріуполем і Донецьком. "Я думаю, що основний удар буде з-під Донецька в напрямку Криму. Саме з-під Донецька за підтримки "маріупольського кулака"", - висловив свої припущення експерт.

Нагадаємо, в прес-центрі АТО заявили про те, що бойовики активізували повітряну розвідку поблизу Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Росія нанесе основний удар з-під Донецька в напрямку Криму - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі