середа, 05 жовтня 2022 16:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія націлила на Україну 32 ракети "Калібр"

Росія націлила на Україну 32 ракети "Калібр"
Станом на 5 жовтня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 16 ворожих кораблів РФ. Фото: Укрінформ

Станом на 5 жовтня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 16 ворожих кораблів Російської Федерації.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають п'ять ворожих носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 32 ракети. Про це повідомляє ВМС України в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вишикувала біля українських берегів 10 своїх ракетоносців

В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до шести ворожих кораблів та катерів.

В Середземному морі – п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр".

"За добу в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Чорного моря – 24 судна, з них чотири судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор, до Азовського моря – 45 суден, з них 11 рухалися з протоки Босфор", – ідеться у повідомленні.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін розраховує на те, що труднощі зими посилять втому західного світу від війни в Україні.

Путін чекає на прихід "генерала Зими". Про це сказав верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель у Європарламенті.

Він наголосив, що підтримка України має бути незмінною, оскільки безпека України нерозривно пов'язана з безпекою всієї Європи.

Зараз ви читаєте новину «Росія націлила на Україну 32 ракети "Калібр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі