пʼятниця, 05 квітня 2024 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готується до нових масованих ударів по Україні - Гуменюк

Росія готується до нових масованих ударів по Україні - Гуменюк
Росія останніми днями атакує Україну невеликою кількістю дронів. Фото: ukrinform.ua

Останнім часом російські загарбники атакують Україну невеликою кількістю дронів.

Таким чином вони готуються до нових масованих ударів. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, так ворог намагається перевірити готовність української протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог атакував кількома хвилями: деталі нічних ударів РФ

"Останнім часом ворог дійсно використовує такі партії - 10 і більше дронів-камікадзе протягом ночі. Іноді й три-чотири дрони за ніч спрямовують в напрямку, де перевіряють готовність систем протиповітряної оборони, а не намагалися щось ушкодити", - сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що українцям слід підготуватися до майбутніх обстрілів.

"Ця тактика виправдовується тим, що вони готуються до наступних атак. Це треба усвідомлювати, не треба цього лякатися. Напоготові потрібно тримати речі, щоб зібрати та піти в укриття. Варто пам'ятати, що бойова робота часом призводить до того, що збита ракета чи збитий дрон можуть завдавати пошкоджень чи поранень своїми уламками", - зазначила Гуменюк.

5 квітня російські загарбники атакували Україну двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 та трьома балістичними ракетами "Іскандер-М". Окрім того, Росія вдарила по країні 13-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136.

Мобільними вогневими групами Сил оборони України збито усі 13 дронів у Запорізькій, Одеській та Дніпропетровській областях.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до нових масованих ударів по Україні - Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі