четвер, 05 лютого 2015 13:14

Росія готує наступ на Київ найближчим часом - Ілларіонов

Росія готує наступ на Київ найближчим часом - Ілларіонов
Фото: hvylya.net

Андрій Ілларіонов, екс-радник Володимира Путіна, президент Інституту економічного аналізу, вважає, що найближчим часом можлива активізація бойових дій в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю українському Громадському телебаченню.

За його словами, в останні кілька днів "з'явилося багато ознак" того, що йде підготовка "переходу бойових дій в нову фазу", відтак він не виключає, що "готується похід на Київ".

"Це буде "великий наступ" і він стосується не тільки Донбасу, а й центральної України", - наголошує Ілларіонов і додає, що не виключає терористичних загроз, спроб спровокувати заворушення в різних містах країни, включаючи і Київ.

"Про такі плани свідчить зрив бойовиками мінських переговорів, поява на Донбасі значних сил у бойовиків - і солдат, і бойової техніки, а також нібито авіації. Оголошення в самопроголошених республіках мобілізації в 100-тисячну армію може бути прикриттям перекидання з Росії десятків тисяч військовослужбовців", - каже екс-радник Путіна.

Він також зауважує, що з українською владою немає сенсу вести переговори, відтак прийшов час "зайнятися всією Україною", а не тільки Донбасом.

"Наступ може початися буквально через кілька днів. Середина лютого - найпізніший час. Мета наступу - ліквідація або ослаблення центральної української влади. Для цього можуть використовуватися найрізноманітніші засоби: від активізації бойових дій на фронті до терактів і спроб спровокувати масові зіткнення на вулицях Києва", - зазначає Ілларіонов.

На думку екс-радника Путіна, єдиним способом зупинити війну є перемога України.

Нагадаємо, Ілларіонов ще в червні наголошував, що Путін хоче, аби конфлікт вийшов за межі Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує наступ на Київ найближчим часом - Ілларіонов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі