пʼятниця, 10 лютого 2023 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакує на п'яти напрямках ‒ Генштаб попередив про загрозу на всій території України

Росія атакує на п'яти напрямках ‒ Генштаб попередив про загрозу на всій території України
Російські загарбники обстрілюють українські населені пункти. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники нині основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Намагаються атакувати в районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар'їнки і Вугледара. Про це вранці 10 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по українських позиціях. Минулої доби росіяни завдали 52 авіаційних та 6 ракетних ударів. Два з них ‒ по цивільній інфраструктурі Краматорська Донецької області.

"Також окупанти здійснили 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей. Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім прояснив ситуацію з дронами над Миколаївщиною

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. Ознак формування наступальних угруповань ворога там не виявлено. Водночас обстрілів на цих напрямках зазнали райони 27 населених пунктів. Серед них Сеньківка і Гай Чернігівської області. А також Нововасилівка, Студенок, Волфине, Басівка, Миколаївка, Олександрівка, Велика Писарівка на Сумщині та Уди, Ветеринарне, Козача Лопань, Малі Проходи, Стариця і Дворічна Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках під вогнем ворога були райони населених пунктів Синьківка, Куп'янськ, Піщане, Берестове, Харківської області. А також Новоселівське, Стельмахівка, Червонопопівка, Діброва і Серебрянське лісництво Луганської області та Торське на Донеччині.

На Бахмутському напрямку під обстрілами були райони населених пунктів Миколаївка, Спірне, Васюківка, Веселе, Берестове, Білогорівка, Красна Гора, Часів Яр, Богданівка, Іванівське, Бахмут, Олександро-Шультине, Торецьк, Північне та Майорськ Донецької області.

Під танкові, мінометні та артилерійські обстріли на Авдіївському та Новопавлівському напрямках потрапили Кам'янка, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Нескучне, Золота Нива, Пречистівка і Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку Росія обстріляла райони населених пунктів Времівка і Новопіль на Донеччині та Темирівка, Ольгівське, Староукраїнське, Гуляйполе, Червоне, Степове, Щербаки, Новоандріївка, Оріхів, Новоданилівка, Мала Токмачка і Чарівне Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожого вогню постраждали райони 22 населених пунктів. У тому числі Качкарівки, Токарівки, Веселого, Антонівки, Садового, Комишан, Берегового та Херсона.

Російські загарбники вночі 10 лютого вдарили по Харкову. Близько 4:00 було зафіксовано близько 10 вибухів. Ворог цілився по критичній інфраструктурі, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Вночі 10 лютого Росія масовано атакувала Запоріжжя. У місті за годину зафіксували 17 ворожих "прильотів". Це найбільша кількість з початку повномасштабного російського вторгнення, повідомив у Telegram секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

Цієї ж ночі звуки вибухів чули також у Дніпрі, Вінниці та на Миколаївщині. Повідомляли про роботу протиповітряної оборони. Перед тим була інформація, що ворог випустив по Україні кілька груп іранських дронів-камікадзе.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакує на п'яти напрямках ‒ Генштаб попередив про загрозу на всій території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі