вівторок, 13 грудня 2022 12:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Російського агента спіймали в Одесі – що він накоїв

Служба безпеки України арештувала в Одесі російського агента. Він тримав зв'язок зі штабом приватної військової компанії "Вагнер".

На телефоні ворожого агента виявили електронні карти з "цілями" для повітряних ударів РФ про узбережжю Чорного моря, повідомили в СБУ.

"Викрито контакти зловмисника із штабом російської приватної військової компанії "Вагнер" та московського ОМОНу (спецпідрозділу Росгвардії, який бере активну участь у війні проти України. – Gazeta.ua). Встановлено, що ворожий поплічник збирав розвіддані про бойові позиції ЗСУ на території Одеси", – заявили у відомстві.

Автор: СБУ
  Ворожим агентом виявився житель Одеси. Його арештували
Ворожим агентом виявився житель Одеси. Його арештували
Поплічника росіян найперше цікавили місця дислокації та особливості маскування українських підрозділів берегової оборони.

"Він намагався встановити орієнтовну кількість особового складу, озброєння та військової техніки, залучених до захисту прибережної зони обласного центру. Розвідувальна інформація потрібна була агресору для планування, підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по міській інфраструктурі", – пояснили в СБУ.
Автор: СБУ
  У телефоні російського агента виявили переписку із ворогом
У телефоні російського агента виявили переписку із ворогом
Зрадником виявився місцевий житель. Його спецслужби РФ завербували після повномасштабного вторгнення.
"Для збору розвідінформації агент особисто виходив на "місцевість", приховано спостерігав за українськими об'єктами та проводив їх фотофіксацію. Отримані дані пересилав ворогу у вигляді міток на електронних картах з детальним описом прилеглої території", – вказали у відомстві.
На Миколаївщині викрили ще одного колаборанта, який продавав награбоване окупантами майно українців.

Під час окупації Снігурівки ворожий поплічник допомагав агресору "заробляти". Зокрема, на своїй торговій точці він реалізовував продукцію, викрадену окупантами з міських магазинів.
Зараз ви читаєте новину «Російського агента спіймали в Одесі – що він накоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі