неділя, 06 березня 2022 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський ворог готується бомбардувати Одесу - Зеленський

Російський ворог готується бомбардувати Одесу - Зеленський
Росіяни готували вторгнення жорстоко, цинічно, сказав глава держави.Фото: president.gov.ua

Російський ворог готується бомбардувати Одесу.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Вони готуються бомбардувати Одесу. Одесу!", - заявив президент.

"Росіяни завжди приїжджали в Одесу. Завжди відчували в Одесі тільки тепло, тільки щирість. А що тепер? Бомби проти Одеси. Артилерія проти Одеси. Ракети проти Одеси. Це буде воєнний злочин. Це буде історичний злочин", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 днів спротиву: ворог деморалізований і зазнає втрат - Генштаб

"Заговорили російські військові, яких взяли у полон наші захисники. Сотні, сотні полонених. Серед них - і пілоти літаків, які бомбили наші міста, наших мирних людей. Ми почули їхні свідчення. Ми побачили документи, мапи, плани не вчорашнього дня. Це не імпровізація. Це війна, вони готували це вторгнення саме так - жорстоко, цинічно. Завідомо з порушенням правил війни. Тому Харків, Чернігів, Суми, Маріуполь і багато інших українських міст-героїв побачили чисте зло, звірство. Так було заплановано.

Але це не вб'є нашу людяність, не вб'є нас. Попри все ми поводимося з полоненими в рамках Женевської конвенції. Попри все - наші ракети у відповідь не падають на цивільні об'єкти Росії або Білорусі. Звідки на нашу територію щодня йдуть ракети, колони техніки, летить авіація. Проти мирних людей, мирних міст. Житомир, Коростень, Овруч, передмістя Києва, міста на півдні", - сказав президент.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Російський ворог готується бомбардувати Одесу - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі