субота, 26 лютого 2022 07:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський окупант продовжує наступ на Україну та зазнає втрат

Російський окупант продовжує наступ на Україну та зазнає втрат
Наступ Росії на Україну продовжується. Фото: Міноборони України

Наразі російський окупант продовжує наступальну операцію проти України.

Про це повідомило Міністерство оборони України станом на 6 ранку.

Зараз ворог наносить авіаційні удари на Сході України та півночі Київщини.

"Ворог розпочав передислокацію резервних підрозділів у прикордонні з Україною райони та продовжує наносити авіаційні удари по аеродромах, угрупованням військ ЗС України на Сході України та у північній частині Київської області. Здійснено поодинокі авіаційні удари в районах Сум, Полтави, Маріуполя", - йдеться у заяві міністерства.

З Чорного моря ворог здійснив пуск крилатих ракет морського базування "Калібр" по території України.

"Управління діями тактичної авіації РФ відбувається з території Білорусі та ТОТ Крим. У районі Мозиря перебувають батальйонні тактичні групи 35 загальновійськової армії Східного ВО, що можуть бути застосовані для нанесення ударів по об'єктам на території України", - заявляють у Міноборони.

Наразі встановлене тимчасове місце перебування десятків одиниць танків у районі Шумського та ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град" у районі Косівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збито вертоліт, два літака Су-25, один Іл-76 МД: ранкове зведення Генштабу

"Ворог неодноразово застосовував оперативно-тактичну авіацію у районах Южного та Одеси, по аеродрому Озерне, по об'єктах цивільної інфраструктури у Київській області", - зазначають у повідомленні.

Зараз ще ведуться бої на Харківщині та Охтирці, що на Сумщині.

"На Слобожанському напрямку оперативне угруповання військ ЗС України зупинило наступ противника та продовжує ведення оборонних боїв в Харківської області. Ведуться міські бої в Охтирці", - говориться у заяві міністерства.

На приморському напрямку в районі Коблево механізовані підрозділіи28 омбр знищили катер та до 20 чоловік особового складу ДРГ противника.
Група інженерних загороджень Військово-Морських Сил ЗС України виконала мінування десантно-доступних ділянок.

Крім цього, було знищено військово-транспортний літак ІЛ-76МД з десантом російських окупаційних військ.

"Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відбиття повітряних ударів противника. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Нанесення вогневого ураження по скупченню живої сили та військової техніки ворога в Київській, Чернігівській та Херсонській областях. Угруповання об'єднаних сил веде оборонну операцію та утримує зайняті позиції вздовж всієї лінії розмежування, - повідомило Міноборони

Орієнтовні втрати противника склали 14 літаків, 8 гелікоптерів, 102 танки, 536 одиниць ББМ, 15 гармат, один ЗРК БУК.

Російський окупант зазнав дуже великих втрат на Харківщині. Більше ста одиниць ворожої броньованої техніки та сотні вбитих ворогів.

Зараз ви читаєте новину «Російський окупант продовжує наступ на Україну та зазнає втрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі