субота, 19 листопада 2022 08:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи вивезли в Чечню сотні підлітків з Луганщини

Російські терористи вивезли в Чечню сотні підлітків з Луганщини
Кадировці встановлюють свої "порядки" в ОРДЛО. Фото: facebook.com/StratcomCentreUA

З тимчасово захоплених територій Луганської області в Чечню незаконно відправили на "військово-патріотичне виховання" 200 так званих важких підлітків.

Це стало одним із результатів співпраці кадировців з маріонетковими прокурорами, повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Facebook.

"Вірні піхотинці" Путіна (президента Росії Володимира Путіна. – Gazeta.ua) мародерять, вивозять у Чечню техніку з підприємств і коштовності", – йдеться в повідомленні.

В Луганськ тим часом прибув лояльний до чеченського диктатора Рамзана Кадирова прокурор Гліб Михайлов з Дагестану зі своєю командою прокурорів. За даними Центру, його завдання, крім репресій, "легалізувати" злочини кадировців в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оголосила в розшук Кадирова

У тимчасово окупований Донецьк цього тижня приїздили міністр інформації Чечні Ахмет Дудаєв, депутат чеченського парламенту Джамалай Закрієв та радник Кадирова Умар Даудов. Разом з ними Донецьк відвідала чеченська співачка Еліна Муртазова.

"Але неодмінно з деокупацією Донбасу ця ординська практика закінчиться і відшкодовувати збитки Україні та платитиме репарації вся Росія", – наголосили в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що глава Чечні посилює свою владу на окупованих територіях Донбасу, зокрема завдяки призначенням лояльних людей на керівні посади в регіоні.

На Луганщині тривають важкі бої на двох напрямках: Сватове – Кремінна та Білогорівка.

На напрямку Сватове – Кремінна ЗСУ вдається відтісняти ворога трохи далі. На напрямку Білогорівки росіяни постійно атакують, намагаються знову захопити територію селища, яке повністю зруйноване, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 17 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи вивезли в Чечню сотні підлітків з Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі