середа, 23 березня 2022 21:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи обстрілюють Чернігів - стався витік аміаку

Російські терористи обстрілюють Чернігів - стався витік аміаку
Аміак - легший за повітря, тому швидко піднімається вгору.

У Чернігові внаслідок потрапляння снаряду в машинну залу одного з харчових підприємств сталося пошкодження магістрального аміакопроводу і осколкове пошкодження ємності.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Концентрація випарів аміаку у межах допустимої норми.

Жертв і постраждалих (попередньо) немає.

Триває пожежа на складі готової продукції та тари. Тривають рятувальні роботи.

"Обстріли міста тривають. Подальші ураження підприємства потенційно можуть призвести до витоку аміаку", - заявив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти поширюють на Чернігівщині пропагандистські листівки

Що таке аміак

Аміак - легший за повітря, тому швидко піднімається вгору. Це безбарвний газ із різким запахом, схожим на запах нашатирного спирту.

Правила поведінки в умовах викиду (виливу):

виходити із зараженого району необхідно перпендикулярно до напрямку вітру;

якщо немає можливості вийти з району зараження, необхідно укритися в укриттях, підвалах, нижніх поверхах. У помешканні чи укритті слід загерметизувати вікна, двері, вентиляцію (бажано тканиною, змоченою в лимонній кислоті або слабкому розчині оцту чи води);

у квартирі (будинку) бажано пройти до ванної кімнати та включити душ на мілке розпилення (вода поглинає аміак із повітря), вентиляцію не вмикати (витягує чисте повітря та затягує забруднене);

якщо відчуваєте запах аміаку - дихати через зволожену марлеву пов'язку (бажано змочити 5% розчином оцтової або лимонної кислоти).

У ніч на 23 березня окупанти розбомбили у Чернігові автомобільний міст через Десну, який сполучав обласний центр з Києвом. Через цей міст проїжджали евакуаційні автобуси. Також по ньому завозилася гуманітарна допомога для людей.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи обстрілюють Чернігів - стався витік аміаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі