субота, 13 квітня 2024 02:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи цілять по Дністровській ГЕС - Галущенко

Російські терористи цілять по Дністровській ГЕС - Галущенко
Дністровську ГЕС неодноразово намагалися атакувати росіяни. Фото: reform.energy

Дністровська ГЕС перебуває в зоні особливого ризику.

Її неодноразово намагалися атакувати російські окупанти. Про це сказав український міністр енергетики Герман Галущенко у коментарі Суспільному.

За його словами, Дністровську ГЕС вкрай необхідно захистити системами ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цілями росіян вночі були Канівська та Дністровська ГЕС - Зеленський

"Це важливо. Якщо щось станеться з цим об'єктом, це вплине не тільки на Україну. Сподіваюся, західні партнери погодяться надати необхідні засоби ППО. Консультації тривають. Спроби вдарити (по станції) повторювалися декілька разів. Це означає, що ціль у ворога є", - сказав Галущенко.

У ніч на 29 березня російські окупанти масовано атакували українські енергетичні об'єкти. Тоді вони намагались вдарити ракетами по Дністровській ГЕС, загрозу вдалось відбити.

Україні потрібна негайна допомога від західних партнерів. До великого наступу росіян, який може відбутися наприкінці травня, або на початку червня, українська армія не готова. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу CBS News.

Крім того, Україні вкрай необхідні додаткові системи ППО, для захисту прифронтових міст. Наразі під шаленим обстрілом перебуває Сумщина та Харківщина, почастішали атаки на Дніпропетровщину, Херсонщину, Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи цілять по Дністровській ГЕС - Галущенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі