пʼятниця, 28 жовтня 2022 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські ракети, авіація та артилерія атакували низку населених пунктів: подробиці від Генштабу

Російські ракети, авіація та артилерія атакували низку населених пунктів: подробиці від Генштабу
Росія масовано обстріляла Україну ракетами та авіацією 27 жовтня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 27 жовтня, російські окупаційні війська продовжили тероризувати Україну обстрілами.

Знову завдавали ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 28 жовтня.

"Протягом доби противник завдав 15 авіаційних та одного ракетного удару, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цього постраждали населені пункти Білогірка, Нова Кам'янка, Новогреднєве Херсонської області, Степове Запорізької області та Мар'їнка і Павлівка на Донеччині", – йдеться в повідомленні.

За даними командування, на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Білорусь продовжує підтримувати Росію у війни проти України: надає свою територію, повітряний простір та інфраструктуру.

"Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів, в тому числі із застосування ударних БпЛа", – попередили в Генштабі.

На інших напрямках ворог минулої доби ворог здійснював обстріли.

На Сіверському та Слобожанському напрямках гатив із території Російської Федерації із використанням артилерії різних типів у районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Водолаги, Гірки, Писарівка і Рижівка Сумської області та Вільхуватка, Вовчанськ, Охрімівка і Стариця Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пройдемо цю темряву" – Зеленський записав коротке відео

На Куп'янському та Лиманському напрямках атакував із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Дружелюбівка, Петро-Іванівка Харківської області; Зарічне, Ямполівка Донецької області та Макіївка і Невське на Луганщині.

На Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Верхньокам'янське, Опитне, Роздолівка, Соледар, Майорськ та Яковлівка.

На Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Авдіївки, Красногорівки, Мар'їнки, Невельського, Новомихайлівки та Первомайського Донецької області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснив артилерійські обстріли у районах 15 населених пунктів. Серед них – Білогір'я, Гуляйполе, Дорожнянка Запорізької області та Вугледар, Новосілка, Павлівка і Пречистівка Донецької області.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони 20 населених пунктів поряд із лінією зіткнення.

27 жовтня російські окупанти завдали удар по Київській області. Ворог здійснив понад шість атак дронами, пошкодив об'єкти енергетичної інфраструктури. Сили протиповітряної оборони ліквідували частину ворожих дронів.

Також противник обстріляв вночі 27 жовтня Запоріжжя, вдарив по об'єкту критичної інфраструктури. Вранці того ж дня росіяни обстріляли Миколаївщину.

Зараз ви читаєте новину «Російські ракети, авіація та артилерія атакували низку населених пунктів: подробиці від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі