середа, 08 червня 2022 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про війну в Україні

Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про війну в Україні
Повідомили чергові фейки російської пропаганди. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

На ранок 8 червня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію, маніпуляції та фейки щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

Приклад №1

Так званий голова окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що "жителі всієї України, незалежно від місця реєстрації, зможуть подати заявку на отримання російського паспорта в Херсонській області". Це - маніпуляція. Такі заяви потрібні для створення ілюзії зацікавленості українців в отриманні громадянства РФ.

Приклад №2

Посольство Росії в Америці заявило про те, що "США порушують зобов'язання, поставляючи Києву вертольоти Мі-17, які призначалися для Афганістану, а передача артилерійських систем – це безвідповідальність, що загрожує непередбачуваними наслідками". Це - маніпуляція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц зробив гучну заяву про допомогу Україні у війні

Приклад №3

Кремлівські ЗМІ почали тиражування новини про "погіршення" дипломатичних відносин Німеччини з Україною. Мовляв, ФРН нібито дедалі більше схиляється в сторону РФ. Обґрунтовують це "відмовою міністерки закордонних справ Анналени Бербок від спілкування з українським послом, що пояснюється її наміром говорити лише з міністрами". Це - дезінформація.

Херсонський колаборант Володимир Сальдо продовжує активно підтримувати дії російських окупантів. Він вимагає захопити Очаків Миколаївської області. Зрадник хоче відновити судноплавство в районі портів Херсонської області. Зараз Очаків блокує вихід з Дніпровсько-Бузького лиману.

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі