субота, 17 червня 2017 18:10

Родичі розстріляного байкера повідомили нові факти убивства

Родичі розстріляного байкера повідомили нові факти убивства
Байкера 36-річного Юрія Калініченка розстріляв на Харківському шосе в Києві колишній чемпіон світу з сумо 30-річний Дмитро Слепченко. Фото - Факти

Підозрюваний у вбивстві байкера в Києві сумоїст Дмитро Слепченко заявив, що відкрив вогонь з-за нібито образ, агресивної поведінки в свою адресу і навмисного пошкодження його машини. Однак при огляді авто його слова про відбиті дзеркала не підтвердилися.

Стрілок також запевняє, що не збирався вбивати Юрія Калініченка, а хотів лише налякати його. В ході розслідування стало відомо, що за кермом Seat, з якого і були здійснені постріли, сиділа дружина спортсмена, а він був на пасажирському сидінні. Про це пишуть "Факти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік, який розстріляв мотоцикліста, сам прийшов у поліцію

Кум загиблого Олександр, також мотоцикліст, розповів, що по середах байкери традиційно збиралися, щоб покататися. Того дня він не зміг поїхати з Калініченком на з'їзд, і чоловік поїхав сам.

Однак після 22:00 Олександру зателефонувала дружина загиблого та повідомила, що її чоловік пропав. За її словами, чоловік повинен був забрати її після тренування, проте навіть не вийшов на зв'язок.

"Чоловік повинен був поставити мотоцикл, взяти машину і зустріти мене. Юра забирав мене з тренувань протягом десяти років і жодного разу не запізнився. А тут не приїхав. Я намагалася йому додзвонитися, але телефон не відповідав. Відразу зрозуміла, що з ним щось сталося. Чоловік був дуже обережним водієм. Все життя мріяв про байк, але купив його тільки 4 роки тому", - розповіла Наталія Калініченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед "вишибал" Пилипишина помітили віце-чемпіона світу з сумо

Адвокат сім'ї Калініченко Станіслав Іваницький, який також є представником спільноти байкерів, запевнив, що докладе всіх зусиль для того, щоб стрілку не змінили запобіжний захід, а його дружина також постала перед законом як ініціатор дорожнього конфлікту, що закінчився смертю людини.

"Сподіваюся, що розслідування буде проходити об'єктивно. І що слідство правильно встановить ступінь вини водія Seat, в результаті чого процесуальний статус цієї жінки зміниться зі свідка на підозрюваного. Адже своїми діями вона активно сприяла вчиненню вбивства і, безсумнівно, є співучасником злочину", - сказав він.

Колишнього чемпіона світу з сумо 30-річного Дмитра Слепченка арештували на два місяці без права внесення застави. Ввечері 24 травня на Харківському шосе в Києві спортсмен розстріляв байкера 36-річного Юрія Калініченка.

Зараз ви читаєте новину «Родичі розстріляного байкера повідомили нові факти убивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі