вівторок, 25 жовтня 2022 21:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Ріші Сунак залишив в уряді важливу людину для України

Ріші Сунак залишив в уряді важливу людину для України
Новий прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак розпочав формування британського уряду. Фото: EPA

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак розпочав формування британського уряду.

Він перепризначив на посади міністра оборони Бена Воллеса й голову МЗС Джеймса Клеверлі. Про це повідомляє The Guardian.

52-річному Воллесу вдалося зберегти посаду після того, як він очолював Міноборони Великої Британії в уряді Бориса Джонсона й Ліз Трасс.

Міністр оборони України Олексій Резніков привітав Воллеса з повторним призначенням на посаду.

"З такими партнерами й чудовими друзями ми точно переможемо! Я вірю, що наша оборонна співпраця лише посилюватиметься",– написав Резніков у Twitter.

Міністром внутрішніх справ Британії в уряді Сунака стала Суелла Браверман, яка уже була на цій посаді за часів Ліз Трасс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на призначення Сунака й зробив заяву щодо України

Лідеркою Палати громад залишається Пенні Мордонт. Вона продовжить відповідати за реалізацію законодавчої програми уряду.

Джеремі Ганта перепризначили на посаду міністра фінансів, а Домінік Рааб працюватиме в уряді Сунака на посаді заступника глави уряду й міністра юстиції.

25 жовтня король Великої Британії Карл ІІІ прийняв у Букінгемському палаці Ріші Сунака – прем'єр-міністра. 42-річний Сунак є наймолодшим британським прем'єром за 200 років.

На зустрічі з "консерваторами" Сунак назвав Бориса Джонсона, Ліз Трасс і Пенні Мордонт "чудовими колегами" і додав, що Велика Британія "зіткнулася з економічною і політичною кризою".

Президент України Володимир Зеленський привітав Сунака зі вступом на посаду прем'єр-міністра. Зеленський висловив готовність до зміцнення українсько-британських відносин.

Зараз ви читаєте новину «Ріші Сунак залишив в уряді важливу людину для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі