субота, 28 вересня 2024 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ випустила по Україні чотири ракети та 73 дрони. У 13-ти областях працювала ППО

У ніч проти 28 вересня радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 77-ми засобів повітряного нападу російських загарбників.

Ворог, зокрема, випустив дві балістичні ракети "Іскандер-М" із окупованого Криму. А також дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 із повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

РФ також застосувала 73 ударних БПлА типу Shahed із районів Курська, Приморсько-Ахтарська, Орла (РФ) та з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму.

Автор: t.me/kpszsu
  Вночі проти 28 вересня Росія атакувала Україну ракетами та дронами
Вночі проти 28 вересня Росія атакувала Україну ракетами та дронами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є постраждалі: Росія двічі вдарила по Сумах

"Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. У результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 69 ворожих ударних БпЛА типу Shahed", - йдеться у повідомленні.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

"Один безпілотник полетів у напрямку Росії, ще три - локаційно втрачено на території України", - додали у Повітряних силах.

Російські загарбники вночі проти 28 вересня знову атакували Україну ударними дронами. Зокрема, кількома хвилями безпілотники заходили на Київ. Повітряна тривога у місті тривала близько трьох години.

Приблизно півтора десятка російських ударних дронів, які загрожували Києву, були знищені силами та засобами ППО на підступах та на території столиці.

Зараз ви читаєте новину «РФ випустила по Україні чотири ракети та 73 дрони. У 13-ти областях працювала ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі