четвер, 27 липня 2023 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ уночі атакувала країну дронами-камікадзе

РФ уночі атакувала країну дронами-камікадзе
На Мар'їнському напрямку агресор завдав авіаційного удару біля Красногорівки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні вночі Російська Федерація завдала по Україні чергового удару іранськими ударними дронами типу Shahed. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Протягом минулої доби ворог завдав 49 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив понад 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та мирних населених пунктах, повідомив уранці 27 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", – ідеться в повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, зокрема це Гута Студенецька, Семенівка, Ясна Поляна Чернігівської області; Вільна Слобода, Попівка, Степне, Басівка, Могриця, Покровка Сумської області та Ветеринарне, Охримівка, Стрілеча, Глибоке, Колодязне Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може повторно вдарити з моря – ОК "Південь"

На Куп'янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів з боку росіян зазнали Дворічна, Западне, Фиголівка, Табаївка, Тополі та Подоли Харківської області.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів РФ зазнали населені пункти Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка – Донецької.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Новокалинове, Степове, Авдіївка, Первомайське та Сєверне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку агресор завдав авіаційного удару біля Красногорівки. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Курахівка, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Рівнополя, Благодатного та Старомайорського. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки, Малої Токмачки, Оріхова, П'ятихаток Запорізької області та Антонівки на Херсонщині. Артилерійських обстрілів зазнали понад 35 населених пунктів.

Розпочалася 519-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. На фронті відбулося 28 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також два – по його зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, два пункти управління, склад боєприпасів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще три важливі цілі російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «РФ уночі атакувала країну дронами-камікадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі